Gwy wandelt

dinsdag 5 november 2019

Feestelijke brevetwandeling

EURAUDAX Zelzate bestaat 25 jaar. Onze tocht Zelzate-Ertvelde-Zelzate zou dan ook een bijzondere tocht worden.
Vooraleer te vertrekken bezochten verschillende deelnemers de musea in tKlooster van Zelzate. Onze tocht draagt de codenaam WALLYDAX. Onze wandelaars gingen dan ook kijken naar het museum van Eddy Wally.

Over de Zonneberg naar brouwerij Van Steenberge

Over de zonneberg
Om 11 uur vertrokken we met 38 wandelaars. We staken het kanaal over en trokken naar Klein Rusland. Die wijk door kwamen we aan FABRIEK ENERGIEK. We betraden het terrein van de gipsberg en een verantwoordelijke wachtte ons op. Zonder een begeleider van het zonnepark mag je er niet doorheen. De zonneberg is maar 43 meter hoog. Maar wel een steile beklimming. Het was puffen voor enigen van ons. Terwijl we boven van het uitzicht genoten konden ze bij stappen. Van daarboven kijk je op het vlak land van Zelzate, Assenede en Ertvelde. 
Dan naar beneden. We kwamen in Rieme uit. Op de landelijke wegen hadden we wel een hele modderige strook. Dat hoort erbij. Tegen half een waren we in Ertvelde. We moesten door de wegenwerken laveren om onze eerste rust te bereiken. 
In brouwerij Van Steenberge werden we ontvangen. In een zaaltje als café ingericht konden we onze boterham opeten. En ... We werden door de onthaler getrakteerd met een frisse augustijn van het vat, (of water). 
Eerste rust
Voor dit eerste traject bedank ik zeker de man die ons door het zonnepark bracht, en André die ons in de brouwerij ontving. André is een wandelaar van de WAK. 

Langs herinneringen van Eddy Wally naar de Grote Markt Zelzate

Het tweede traject was echt de WALLYDAX, We passeerden zijn sacoche met CD, dat als kunstwerk in Ertvelde dorp staat. Dan even langs de Achterstraat waar zijn feestzaal was. 
En dan richting Stoepe. Op het kapelhof hadden we nog een verrassing voorzien. Roger stond er om iedereen die het wou een citroenjenever te geven. Een traktement voor de feestelijke tocht. Iemand zij me:"Dat is hier precies een sneukeltocht." Ik kon antwoorden dat de volgende rust een café rust was, en dat de mensen dan zelf hun consuptie dienden te betalen. 
Langs de Ter Looverendreef stapten we dan naar de Katte. Een passage langs de villa waar Eddy Wally eertijds woonde. 
En dan weer naar Zelzate. Hoe bestaat het? We stonden weer niet voor de brug. 

Tocht over en langs het droog gelegde 2de kanaal

Na de caférust trokken we over het traject van waar het tweede kanaal van Zelzate ooit lag. Een stuk langs de voormalige  spoorweg 55 en een toertje aan de visvijver, om dan tegen de Nederlands grens nog even de jachthaven en het voormalig tolkantoor te bewonderen. Vandaar dan terug naar de
Onze jubilarissen
startzaal in tKlooster. Aldaar konden de wandelboekjes afgestempeld worden

Slot

In het centrum tKlooster waren ondertussen onze jubilarissen toegekomen. Van de eerstelingen zijn er nog 10. Maar ja ondertussen oud geworden. Vijf van hen waren er bij. Een huldiging met een woordje van de voorzitter van EURAUDAX Belgie, en een kleine attentie.

Bekijk foto's
Op het album van Josse, klik hier
Op het album van Thierry, klik hier
(De foto's hierbij komen trouwens uit hun albums)

Geen opmerkingen: