Gwy wandelt

zondag 3 november 2013

Luxhuis

Wandelen in Bornem. Is dat voor 100 kilometer? Neen vandaag niet. Het was voor een korte pannenkoeken wandeling.
In Bornem zijn er verschillende cafés en restaurants. Een daarvan is 't Luxhuis. Daarin is een spaarkas gevestigd. Die spaarclub richtte vandaag een herfstwandeling in. Het werd een wandeling van 8,5 km, met de nodige pitstops en achteraf pannenkoeken à volonté.
Met een aantal kaailopers gingen we er vanuit Temse naar toe. Te voet de Schelde over en langs het Buitenland naar de markt in Bornem.
Iets na 14 uur startte de wandeling. Het was een groepswandeling. In het begin was het wat zoeken naar het tempo. Een spaarclub is geen wandelclub. Er mochten geen gaten in onze groep vallen. Langs groene wandelpaden wandelden we Bornem uit. Bij een wagenrust hergroepeerde de groep zich. Ik denk dat we met zo een veertig waren. De tocht zette zich dan verder. Aan het fort Bornem, in café  "De Wandelaar" namen we een uitgebreide caférust. En dan zette de tocht zich op het gemakje verder. Aan het sportcomplex Breeven kwamen we het jeugdhuis De Kadee tegen. Hier is tientallen jaren geleden de Dodentocht ontstaan, maar wij hielden hier in alle rust een tweede wagenbevoorrading.
Nog een laatste traject en nog voor het donker kwamen we weer in 't Luxhuis aan, om van de pannenkoeken te genieten.

Geen opmerkingen: