maandag 11 november 2013

Met 27

Vandaag was het wandelen, ook in Zelzate. Het was een wandeling volgens de Euraudax-formule: wandelen aan 6 km per uur en dat over een afstand van 25 km.
Voor onze startplaats konden we rekenen op het dienstencentrum van het OCMW-Zelzate. Vanuit de Kastanje vertrokken we met 27 wandelaars. En ik mocht de baankapitein zijn. Het parcours was uitgewerkt door Roger en liet ons Assenede en Sas van Gent bewandelen, langs polders, over trage wegen. Het was goed wandelweer, en ook de aarden wegels lagen er redelijk begaanbaar bij. We wandelden langs de grens tot het Staakje in Assenede. Na een goed verzorgde wagenrust stapten we dan verder richting Philippine. Op een bepaald moment wisten we het niet meer of we nu in België dan wel Nederland waren. De dijken verborgen de bewoonde wereld. Na zo een paar uur stappen hadden we weer een wagenrust. Onze bevoorrader had die vlak bij een maisveld geplaatst. Een welkome oplossing voor sommigen onder ons, die zich even moesten afzonderen.
We stappen verder langs de Driekwartweg in de richting van Cargill, een indrukwekkend bedrijf dat voor suiker en andere voedingsmiddelen zorgt.
In het Sas hadden we dan een caférust, en vandaar stapten we een beetje recht toe recht aan langs het kanaal terug naar De Kastanje, waar we gestart waren.
De foto hierbij komt uit de reeks die Jeroen op Facebook plaatste.
Klik hier voor de indrukken van Jeroen.
Adrien was er. Klik hier voor zijn berichtje.
Eddy was er. Klik hier voor zijn foto's
François was er. Klik hier voor zijn indrukken.

Geen opmerkingen: