dinsdag 26 december 2017

De lange tocht

In de krant Het Laatste Nieuws las ik een artikel over de lange tocht die de kankeronderzoeker Johan Swinnen heeft afgelegd.
2.400 kilometer heeft hij gelopen.
Het was een tocht met een bijzonder doel.
Over de tocht, de bedoeling, de sponsoring vertelt hij op een website: Post voor Compostela.

Ik zal zijn relaas te horen krijgen op de bijeenkomst van het Vlaams Compostelagenootschap in februari 2018.

Ook hebben we deze man in OKRA Academie Gent uitgenodigd om een voordracht te geven. Dat is niet voor onmiddellijk. De datum is 9 oktober 2018.

Hierbij de tekst uit onze brochure:
di 09.10.18
De lange tocht: er is hoop in de strijd tegen kanker
Johan Swinnen, oncoloog KU Leuven

Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut. Zes jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Johan beloofde om van Leuven naar Compostela te lopen als zijn zoon de ziekte zou overleven. Afgelopen zomer heeft hij die belofte mogen waarmaken. Met meer dan 850 brieven van en voor kankerpatiënten in zijn rugzak stak hij een hart onder de riem van vele mensen. Johan vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiëntje. Hij neemt ons mee op weg naar Compostela en hij schetst hoe ook het kankeronderzoek een lange tocht heeft afgelegd. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop. ‘Als we echt willen, kunnen we veel bereiken, en kunnen we van kanker een controleerbare ziekte maken’. 

Geen opmerkingen: