vrijdag 18 oktober 2013

1ste dag in Barcelona

Vandaag vroeg in de morgen kwamen we in Barcelona aan.  Met een autobus werden we naar hotel "Market" gebracht. Daar lieten we onze bagage achter en begonnen met een stadswandeling. Patricia had een en ander voorbereid en bracht ons langs de Ramblas. Niet alleen de befaamde wereldberoemde Ramblas, maar ook de andere minder gefrequenteerde. In haar uitleg beklemtoonde ze de figuur en het werk van de architect Gaudi. De Sagrada Familia moet een mens gezien hebben bij een bezoek aan Barcelona. We bekeken de basiliek van de buitenkant. Binnen gaan was er niet bij. Honderden mensen schoven aan om voor 18 euro een ticket te bemachtigen.
Wij keerden terug naar ons hotel gelegen bij de Mercat de Sant Antoni. Er moet één de laatste zijn, en dat was ik dan. In het stijlvol hotel kreeg ik een ruime kamer. Mooi ingericht met Mexicaans aandoende kaders aan de muur.

Dan stapten we naar het complex waar morgen de wandeltochten zullen starten. Na een korte ceremonie konden we ons registreren. Daarbij kwamen we dan onze IML-vrienden tegen.

De IML-wandeling zelf is voor morgen.

Geen opmerkingen: