zaterdag 19 oktober 2013

Caminada in Barcelona


Caminada internacional de Barcelona
Vandaag zaterdag 19 oktober was het onze eerste wandeldag in Barcelona. Met een paar mensen uit ons gezelschap kozen we voor de wandeltocht van 30 km. Hoogtepunt in deze tocht was de Torre de Coliserola. Onderweg hebben we een eind gestapt met andere Vlamingen. De musketiers en wandelaars van de Zilverdistel. Jeroen heeft ondertussen al een bericht op facebook geplaatst. Voor de wedervaren en foto`s van Marc zullen we moeten wachten, want hij heeft zijn laptop niet mee gebracht naar Barcelona.
We moesten deze morgen vertrekken tussen 7 en 8 uur. Na het ontbijt in het hotel waren we op de poliesportiu de l`Espanya Industrial tegen kwart voor acht, en vertrokken we. De 20 en de 30 trokken samen op naar de Vila Olimpica. Mens wat een trappen hebben we moeten doen om naar boven te gaan! Af en toe omdraaien en terug kijken naar de stad Barcelona die beneden ons ligt.
Nadat we een indrukwekkend bouwwerk, dat een kunstmuseum herbergt, wandelden we door een parkachtige omgeving. We passeerden het voetbalstadion, ook al een indrukwekkend bouwsel en stapten dan verder langs de flanken van een berg met een eeuwenoude verdedigingsvesting. De immense uitgebreidheid van de haven imponeerde ons.

Maar goed. Voorlopig hou ik het hierbij. In een volgend bericht vertel ik wat meer.

Geen opmerkingen: