Gwy wandelt

vrijdag 19 februari 2021

OKRA Academie gaat live – editie 2!

 OKRA Academie gaat live – editie 2!

De eerste online lezing op 8 februari door historica Isabelle De Vos over de geschiedenis van epidemieën was een meer dan geslaagde start!

Zo’n 200 mensen volgden live de lezing mee, en met alle uitgestelde kijkers zitten we nu al een flink pak boven de 1 000. De mensen vinden duidelijk hun weg naar online lezingen. Uit de vele positieve reacties achteraf konden we concluderen dat de lezing zeer gesmaakt werd. We doen dus nog even verder! Op de planning:

Maandag 22 februari om 14u

Khalid Benhaddou, imam in Gent

Hij vertelt hoe de Koran echt moet worden gelezen en niet letterlijk maar wel in zijn historische context moet worden begrepen. En hij houdt een warm pleidooi voor een 'mondiale verlichting van de islam’.

Surfen naar www.facebook.com/okramiddenvlaanderen op het aangekondigde uur en je komt in de lezing terecht

In maart staan er twee online voordrachten op het programma. De formule blijft dezelfde. Op een uurtje leer je, vanuit je living, iets bij over een boeiend onderwerp! Surfen naar www.facebook.com/okramiddenvlaanderen. Je hoeft geen facebook account te hebben.

Donderdag 11 maart om 14u

Ibe Vanhauwaert, directie wzc Dunerose

Ibe Vanhauwaert zat tijdens de corona-epidemie op de eerste rij in het woonzorgcentrum. Ze vertelt over de manier van werken tijdens de coronaperiode en geeft ons vooral een blik op de ouderenzorg van de toekomst. In welke richting willen de woonzorgcentra evolueren, en hoe moet dat aangepakt worden?



Dinsdag 23 maart om 14u

De vrijmetselarij, het verhaal van passer en winkelhaak

De vrijmetselarij ontstond in de 18e eeuw en werd al snel omgeven door een aureool van geheimzinnigheid dat haar tot op heden hardnekkig is blijven vergezellen. Welke invloed oefende de vrijmetselarij uit op religie, politiek en onderwijs? Is de loge inderdaad zo machtig als soms wordt beweerd? Je krijgt de antwoorden van Jan Van Doorslaer van gidsenvereniging Gandante.

Geen opmerkingen: