Gwy wandelt

dinsdag 9 juni 2020

Wandelen is voor oude mensen

Heb ik nu deze avond naar Twee tinten grijs gekeken.
Iemand had in de facebook groep 'Wandelagenda' daarover een aankondiging geplaatst, en dat was voor mij een reden om die uitzending eens te bekijken.
Het speelde zich af in de Ardennen, in Bouillon.
Het was een meerdaagse van 3 keer zo een 20 kilometer.

Waarom wandelen ?
Wel: natuur, sociaal contact en bewegen.

Hoewel iemand in de uitzending vertelde dat wandelen voor oude mensen is, denk ik dat iedereen er deugd van heeft. Ik wandel toch ook.

2 opmerkingen:

Scottie zei

Is natuurlijk verkeerd overgekomen deze uitspraak maar bedoelde dat ook oude en heel oude mensen dit nog kunnen, ons oudste koppel is al meer dan 90 jaar, maar doen dit al meer dan 46 jaar met de groep, ikzelf ben vd jongste 60 en partner 56 en wandelen ook al meer dan 20 jaar en langer. Je ziet tegenwoordig op de Marching en langeafstandswandelingen steeds meer jonge mensen, gezinnen met kinderen. Iedereen die vd natuur houdt kan wandelen en genieten van steeds mooie plekken te ontdekken. Ook het Sociale aspect speelt een grote rol en mensen ontmoeten en je vriendenkring uitbreiden. Doe wat je graag wil en kan en wandelen kan iedereen, jong en oud

Unknown zei

Dag Guy!

Hoop dat jouw heuppijn inmiddels opgelost is. Toch qua wandelen te aktief geweest de laatste weken denken we. Overbelasting. We genieten hier van jouw stukskes van jouw dagboekachtige blogs. Beterschap en houdt moed! Groeten uit de lichtstad. Ehvn. Peter en Annemie.