Gwy wandelt

zondag 28 juli 2019

De drie wijzen op Canisvliet

Een wandeling van De Kwartels die elke wandelaar aangenaam verrast is de Canisvliettocht.
We waren afgesproken om die mee te stappen en om er tevens van te profiteren om uitgebreid onze eigen wandeltochten te bespreken.
We = dat is EURAUDAX ZELZATE. Twee van onze bestuursleden zijn lid van wandelclub De Kwartels. Dat is dus mooi te combineren.
Uit het uitgebreide aanbod aan afstanden besloten we om de 10 te kiezen. Na de koffie en de inschrijving zetten we aan in de richting van Nederland. Eerst wat flaneren langs de grens en dan stuurden de wandelpijlen ons de Canisvliet in. Dit natuurgebied wordt beheerd door het Nederlands Staatsbosbeheer. Het is een welkom gebied voor vissers en wandelaars. Het is een waterrijk wild gebied. Vroeger was het nog ruiger. Nu het opgenomen is in knooppunt trajecten, moet je de paden niet meer zoeken. Ze zijn al wat uitgetreden. Ik wil wel waarschuwen dat het smalle paadjes zijn. Je moet wel enigszins goed ter been zijn om ze te stappen.

Ik heb vroeger nog in Zelzate gewoond. Ik kwam er dan ook veel buren, vrienden en bekenden tegen. Weerzien is aangenaam.
Er waren verschillende wandelfotografen op deze wandeling. O.m. René was er. Klik hier voor zijn album.