zondag 18 oktober 2015

Cultuur- en natuurtocht

De Belgische-Nederlandse Wandelverbroedering richtte op zondag 18 oktober haar natuur- en cultuurtocht in, in het kader van de trage wegen.
Als wandelaar konden we kiezen tussen de afstanden van 4, 8 en 12 km.
Laat mij al vertellen dat het een mooie wandeling was. Voor de natuur hielp Natuurpunt mee, voor de cultuur de heemkundige kring. En voor de wandeling zelf kreeg de vereniging de medewerking van de zon.
Het was zo een dag dat iedereen buiten wou zijn. Ruiters hielden een paardenparcours. Op de grote Sint-Annaplas stonden de surfers en zeilboten klaar om het water op te gaan. Op het jaagpad ontmoetten we de wielertoeristen.
Wie wil binnen blijven op zo een mooie herfstdag?
De tocht die ik koos bracht ons eerst langs kastelen. Ik dacht al dat de trage wegen hier de brede beukendreven waren die naar de alles behalve kleine villa's leiden.
Verder ging de tocht dan de Damvallei in om dan langs het jaagpad van de Schelde te trekken. Volgde de Sint-Annaplas, die we bijna volledig omcirkelden en er trouwens ook een rustpost hadden.
Dan weer de Damvallei met nog meer trage wegen door om nog in de sporthal van de Bergenmeersen een tweede rust te hebben. Ginder konden we trouwens vanuit de cafétaria naar de binnensporters kijken. Jonge danseresjes bewogen zich op de maat van de muziek.
Van hier naar het startlokaal was het niet lang meer. De liefhebbers konden zelfs het heemkundig museum binnen gaan. Onderweg op de wandeling zelf waren speciale gebouwen en wegen met infoborden geduid door de heemkundige kring. Ze hebben er hun werk van gemaakt.
En wij hebben genoten van een mooie wandeltocht.
Voor mijn foto's, klik hier. of hier.

1 opmerking:

Rene Depuydt zei

Beste Ghuy,we waren er ook vandaag,was me dat genieten van een heerlijk tocht,prachtig door U beschreven op Uw blog!!!!
Grtn,Rene.