Gwy wandelt

zondag 24 mei 2015

Lotelingen in Knokke

Het beloofde een heerlijke dag te worden, een dag om aan de kust te wandelen. Ik nam dan ook de trein naar Knokke om deel aan een wandeling ingericht door de WNZB. 
Volk! Volk! Dat er al was toen ik de startzaal binnen kwam. Binnen en buiten zaten de mensen alvast een koffie te drinken. 
Ik schreef me in en koos voor de afstand van 21 km.
De wandelpijlen bracht ons eerst het woongebied uit. We werden soms overweldigd door de grootte van sommige vila's. Maar in Knokke verschieten we daar niet. 
Een paar smalle paadjes door en we waren in de polders. De gewassen laten zich zien. Het groen komt boven. De wegbermen worden opgefleurd door mooie bloemen. Het is puur genieten om er doorheen te stappen. 
Het doet ook deugd om op de rustposten te kunnen genieten van smaakvolle soep met een broodje ham en een broodje kaas. 
De 21 en de 30 hadden zich afgesplitst en stapten langs en doorheen het koningsbos, ooit opgericht omdat koning Boudewijn 25 jaar koning was.
De omloopontwerper had nog meer in petto. Hij liet ons door de Zwinduinen stappen. 
En zo kwamen in Het Zoute terecht. Het Zoute met zijn immense nieuwbouw en de ouderwetse strandcabines. Verder stappen langs de promenade. Met het goede weer was het er gezellig druk met vele kinderen op kleine fietsjes. 
We weken even van de promenade af om nog eens naar een rustpost te gaan. 
De 21 km was mooi verdeeld in traject van telkens zo een 5 km. 
Het derde traject bracht ons door de duinen naar Duinbergen. 
Op het einde verraste de parcoursmeester ons nog met een passage langs een meer (Lakeside Paradise) waarop tal van waterskiĆ«rs hun kunsten vertoonden. 
Het mooie parcours, het mooie weer, de goede verzorging maakten van deze tocht een aangename wandeling.
Voor mijn fotoreeks, klik hier

Geen opmerkingen: