dinsdag 7 november 2017

Wallydax

Tijdens een tocht in Gent, vorig jaar, vroeg iemand me: "Waarom richt je geen Wallydax in?"
Die gedachte was blijven hangen. We praatten erover in ons bestuur van Euraudax Zelzate. Het gedacht werd stilletjes aan omgezet tot werkelijkheid.
Even vertellen dat Eddy Wally in Zelzate woonde en een zaak had in Ertvelde. Neem daarbij ook nog dat Roger in Ertvelde en Zelzate gewoond heeft, en ook ik.
We kwamen bijeen in tKLOOSTER in de Kerkstraat te Zelzate. Willy van de garde van Mietje Stroel ontving ons.
Met 41 wandelaars vertrokken we. Onze parcoursmeester leidde ons langs plaatsen die een rol gespeeld hebben in het leven van Eddy Wally.
Voor de tocht hadden we twee café rusten voorzien. Bij de eerste liep het mis. We stonden voor een gesloten deur. Dat werd even improviseren. Gelukkig konden we terecht in een plaatselijk fitness centrum.
In het tweede traject stapten we langs de stenen molen en het bedevaartsoord Stoepe. Onze tweede rust namen we iets vroeger dan voorzien in The Maple.
Het derde traject bracht ons langs het kasteel Ter Looveren weer naar Zelzate. Daar stapten we over de voormalige kanaal bedding en langs het huidige kanaal.
Na een tocht van 25 kilometer waren we weer in TKLOOSTER. De wandelboekjes werden afgestempeld en velen bezochten nog de musea op de eerste verdieping. 
Klik hier voor het fotoalbum van Jeroen.
Bijgaande foto komt uit die reeks en toont v.l.n.r.: Marc die een schelp behaalde, Marina Wally die hem de trofee overhandigde, en ikzelf.

Geen opmerkingen: