Gwy wandelt

zaterdag 21 september 2019

Laatste wandeldag

Op deze vierde dag van het wandelfestival in Wales nemen we net zoals eergisteren de richting van de Epynt. Vandaag volgen we de oranje wandelpijlen.
De eerste kilometers brengen ons over tarmac landwegen de stad uit. Om dan zoals we het op deze organisatie gewoon zijn ons via trails verder te laten wandelen.
Het is een mooie zonnige dag.
Al na een uur stappen bereiken we het eerste checkpoint. We zijn nog met een 20-tal wandelaars samen. Na de bevoorrading vallen we in kleinere groepjes uiteen.
Ik stap in een groepje van zeven de 12 miles. De 20 miles en de 12 splitsen zich snel na het checkpoint. We stappen door een boerderij in de richting van de heuvels van de Epynt.
We stappen over met gras begroeide paden. De paden zijn gelukkig duidelijk herkenbaar. Het klimmen verloopt zacht.
We bereiken het militair domein. Daar volgden we de zogenaamde Epynt Way. Eerst een lange daling. Één van ons heeft wat last van haar knie. Zij vertraagd haar tempo en besluit zich bij de groep aan te sluiten die na ons stapt.
Dan volgt een stijging. Daarbij kunnen we dan de vallei bewonderen. Het pad hier is omdat er serieuze werkzaamheden in het bos bezig zijn eerder een weg dan een pad. Het stapt dus lekker door.
We stoppen even om wat te eten, en dan weer verder.
Een smal groen en nat paadje brengt ons verder omlaag.
We bereiken zo weer een checkpoint.
Nog verder wandelen we in de vallei.
Heerlijk uitzicht op de heuvels aan beide kanten van ons.
We wandelen weer op trails. Zelf ben ik nu meestal de hekkensluiter.
Het begint een beetje op een ramble te gelijken. Gelukkig, door de droogte van de laatste dagen en het zonnetje van vandaag is het niet sompig. Wel wat modder.
En we bereiken het stadje.
Einde van de tocht. Einde van de vierdaagse. Einde van het wandelfestival.
We hebben genoten.

Geen opmerkingen: