Gwy wandelt

zondag 17 april 2016

Dag van de Mattentaart

Het toeristisch seizoen opende vandaag in Geraardsbergen. Bij de vele activiteiten was de befaamde Mattentaarten tocht van de Padstappers.
De Mattentaartentocht is trouwens een topper in het wandelseizoen van vele wandelaars.
En ook vandaag boden de Padstappers ons een superbe tocht.
Ik koos voor de 22 km. De wandelpijlen brachten ons al snel langs aarden en graspaden. Een beetje glibberig wel. Zeker toen het nadat ik de Baronie van Boelare gepasseeerd was, begon te regenen. Maar hier toont zich de aandacht van de club voor de wandelaar die niet het slingerend pad wilden volgen, zij konden voor de verharde weg kiezen. Zeker voor wie kwam om hoofdzakelijk van de animatie, later op de markt  te genieten, was dat de goede keuze. Maar wandelaars als ik, wij kennen de Padstappers al langer, en weten van te voren dat zij glibberige modderwegjes niet schuwen.
Een eerste rust hadden wij in Schendelbeke, En vandaar stapten we naar Onkerzele.
Ginder hadden we een wondermooie lus, langs het stiltegebied de Dender Mark, en doorheen het Raspaillebos, waarvan de bodem blauw gekleurd was van de bloeiende boshyacinten. Heerlijk! Dat doet deugd aan het hart. Bijna terug in Onkerzele kregen we wel een hagelbui over ons, maar zo hagelen ... Dat duurt nooit lang.
Na mijn tweede doortocht in Onkerzele ging het richting Geraardsbergen. En de beklimming van de muur hoort daar bij. De Flandriens deden dat met hun fiets weliswaar wat sneller dan wij te voet. Maar we konden over hun koersen napraten. Dan zakten we af naar de markt van Geraardsbergen. De reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba heetten ons welkom, en om het helemaal af te maken werden we getrakteerd met mattentaart en koffie.
Heel wat mensen bleven hier hele tijd hangen voor de vele animatie en demonstraties van streekproducten
De wandelaars stapten dan wat langs de Dender en op het einde bracht een slingerend bospad ons dan bijna tot in de startzaal terug.
Kortom ik overdrijf niet als ik vertel dat dit weer eens een topper was.

Geen opmerkingen: