Gwy wandelt

zaterdag 9 april 2016

Marchmannekes door het Leen

Weer eens een wandeldag. Een mooi aanbod in de wandelkalender. Daaruit koos ik voor de tocht van de Marchmannekes. Een tocht die in Waarschoot startte. Ik was er al vroeg en opteerde voor de 24 km. Daarnaast waren zoals bij dat soort clubwandelingen nog meer afstanden voorzien.
Onmiddellijk leidden de pijlen ons het platteland in. We passeerden de Lieve. Een rustig landelijk kanaaltje ooit voor de Gentenaars gegraven om een uitweg naar de zee te hebben. Relatief veel bospartijtjes op dit eerste traject. De club had weliswaar hier en daar het parcours moeten aanpassen om begaanbare paden te houden. Maar een beetje modder af en toe hoort er bij.
Helemaal mooi werd het toen de wandelpijlen ons het Leen instuurden. Dat bos met zijn vele vijvers en grachten was ooit een militair domein, maar is nu bij de Gentse jeugd vooral bekend om de bosklassen die er ingericht worden.
Wat zeg ik? Helemaal mooi? Het kon niet op. De doorgang door het arboretum was bloemrijk. Camelia's, tulpenbomen en andere bloemen fleurden naast ons.
De tweede lus stuurde ons door het tweede arboretum om ons dan doorheen het bos verder te laten dwalen. Ook dit gedeelte was bloemrijk.
Voor het vierde traject werden we langs een ruime boog naar Waarschoot terug gestuurd.
Een mooie tocht, en ik moest er geen ruimtereis naar Mars voor maken.
Voor een korte impressie in beeld klik hier.

Geen opmerkingen: