Gwy wandelt

zondag 10 april 2016

Waterwandeling

In het kader van BELMUNDO in maart wou ik deelnemen aan een waterwandeling. Het aantal deelnemers was echter beperkt tot 30, en zo was ik er niet bij. De wandeling werd gelukkig herhaald, vandaag met name, en daarvoor had ik me wel kunnen inschrijven.
Het was een middagwandeling. We verzamelden om 13 uur aan het LDC De Knoop in Ledeberg (een deelgemeente van Gent). Ik had nog tijd om een kop koffie te drinken.
Rond half twee begon onze gids met een korte uitleg over Belmundo, en over wat de wandeltocht ons te bieden zou hebben.
We stapten van Ledeberg naar waar de Schelde Gent binnenstroomt. Zo volgden we dan de Schelde verder langs Ter Platenbrug met zijn wachttorentje en dan langs de Muinkkaai waar we aan de overkant van de Schelde een natuurlijk ontstaan bos zagen. Onze gids was een natuurgids, zelf zou ik er niet eens op gelet hebben, maar een gids van Natuurpunt heeft daar een goed oog voor. Ze vertelde, ook later in de wandeling hoe de natuur zich spontaan ook een plekje in de stad verovert. We vervolgden de Schelde tot aan de Waalse Krook om dan de Ketelvaart te nemen. De Ketelvaart was in de tijd als omwalgracht uitgegraven om de stad Gent te kunnen verdedigen. Zo bereikten we de Leie die we verder stads inwaarts volgden. Er waren trouwens veel toeristen op de Gras- en Korenlei. Op de Leie zagen we hoe een meerkoet zat te broeden op een eilandje ontstaan langs neergebogen takken.
Verder langs de Achterleie richting Portus Gandae bereikten we de samenvloeiing van Leie en Schelde. Vandaar langs de Achtervisserij, een pure wildernis, richting Keizerpoort, om dan weer naar het LDC De Knoop, ons startpunt van de tocht te stappen.
Iedereen was uitermate tevreden met de manier waarop Rita ons gegidst heeft, en hoe Eric ons begeleid heeft. Verschillenden onder ons namen zich voor om meer te wandelen.
Klik hier voor mijn foto's.

Geen opmerkingen: