zaterdag 26 november 2016

Terugkomdag

Vandaag kwamen we samen in Oud Heverlee. We === dat zijn Vlaamse pelgrims die dit jaar naar Compostela geweest zijn, en vandaar teruggekeerd.

Niet iedereen keerde terug, De dag begon dan ook met een herdenking aan de Gentenaar van de kanten van Meulestede, die onderweg het leven liet. Ingetogen luisterden we naar het bekoorlijke lied van Enya over de pilgrim.

Nadien verdeelden we ons in groepen. Ik had gekozen voor pelgrimgetuigenissen, filmpjes die door de RKK en de EO uitgezonden werden. We vergeleken de ervaringen van de geïnterviewden met onze eigen belevenissen en overpeinzingen.

Na de broodmaaltijd verdeelden we ons weer in groepen. Ik had voor de namiddag voor het caminospel gekozen. Dat is een soort ganzenbordspel met afbeeldingen op A4-formaat. Monika leidde deze sessie. Je zal dan ook niet verwonderd zijn dat vele foto's met hoge hakken erop in het spel verwerkt zijn.
Naar het einde toe kwamen we weer samen. En kregen de pelgrims die een kopie van hun compostela ingeleverd hadden, de pelgrimstegel.

Geen opmerkingen: