zaterdag 5 december 2015

Routecontrole

Als je wandelt of fietst heb je ongetwijfeld al gebruik gemaakt van de routes aangegeven met de zeshoekige borden, of heb je je tocht uitgewerkt aan de hand van de knooppunten.
Hoe komt het dat die borden er altijd blijven staan en de juiste richting aangeven?
Wel! ... We zijn met veel vrijwilligers die daar voor zorgen.
Vandaag waren we uitgenodigd op het Oost-Vlaams provinciaal centrum, aan het Zuidpark te Gent.
Er waren 3 sessies: een in de voormiddag en twee in de namiddag. Niet te verwonderen, want we zijn met meer dan 1.000 peters en meters die elk een paar keer per jaar de route bewandelen of fietsen en daarvan verslag uitbrengen.
Medewerkers van de provincie heetten ons welkom met een paar cadeautjes: een doos cuberdons, een fluo-vestje, een USB-stick en nog wat.
Na de informele ontvangst met koffie of oranje sap kwam het ernstige gedeelte. Het computersysteem dat we voor onze werking gebruiken werd toegelicht. We kwamen te weten wat er met onze meldingen gebeurd, trouwens ook met de meldingen die door een wandelaar of fietser, los van de controles, gesignaleerd worden.
Iedereen kan de wandel- en fietswegen bekijken op de website van toerisme Oost-Vlaanderen.
Het systeem dat wij gebruiken om onze bevindingen weer te geven, is niet publiek toegankelijk. Dat is enkel voor de diensten van de provincie zelf, en voor de peters en de meters.
Trouwens er worden nog meters en peters gezocht. Klik hier.

De routebeschrijvingen en de kaarten van de knooppuntnetwerken zijn bij de dienst toerisme en bij verschillende boekwinkels te koop.

Geen opmerkingen: