maandag 23 januari 2017

Instappen Ghelamcotocht

Het werd tijd.
Onze parcoursmeester heeft het traject al maanden geleden uitgewerkt. De verschillende mensen die meewerken hebben de tocht al gestapt en het traject hier en daar aangepast.M aar zelf had ik de tocht nog niet afgelegd. Het werd dus hoog tijd om onze tocht in te stappen, want op 7 februari is het zover.
Voor onze tocht moeten we nu eenmaal aan verschillende voorwaarden voldoen:
Het is een tocht volgens de Euraudax formule. Dat betekent dus hoe dan ook 25 kilometer achter een baankapitein aan 6 kilometer per uur.
Inclusief de rust is dat 25 kilometer stappen in hoogstens 5 uur.
We vertrekken op 7 februari om 11 uur aan de Dampoort. Vandaar stappen we langs de Schelde naar Gentbrugge. We stappen door de meersen over verharde paden en nemen dan de rust in huize Speltincx. Nadat we daar onze boterham opgegeten hebben stappen we langs een Merelbeekse wijk naar het stadion van de Buffalo's. Dat bezoeken we snel even en stappen dan door naar de Gentse binnenstad.
Vandaag waren we om 9 uur begonnen, en om 14 uur zat de tocht erop. Vijf uur. Dat is OK  dus, zij het dat mijn stappenteller 25,5 km noteerde. Maar die halve kilometer extra zal allicht niemand gewaar worden.
We kunnen de Euraudaxers met een gerust gemoed op onze tocht verwachten.
Kan je het tempo aan, aarzel dan niet om mee te doen. Inschrijven vanaf 10 uur. Vertrekken om 11 uur. Info op Walking in Belgium, klik hier en bij Euraudax, klik hier.

Geen opmerkingen: