Gwy wandelt

zaterdag 18 augustus 2018

101 km door Vlaamse velden

Zaterdag 18/8. Iets na 18 uur zijn we aangekomen. Moe en toch uitgelaten.
Maar laat me bij het begin beginnen.
Vrijdagavond om 20u15 vertrok de groep van zo een vijfhonderd wandelaars. Onder politiebegeleiding verlieten we Torhout. Tot aan de startcontrole bleef de groep redelijk compact. Pas na de kasteelschuur van Wijnendale begon de groep zich uit te rekken.
Ik stapte in een groepje van drie: Marc, Christine en ik. Het groepje van de ouderen. De jongste is 61 en de oudste (ik) 70.
Ons wandelgroepje,
een selfie door Marc genomen
 We stapten lekker door. Marc is militair geweest en kon veel van het oorlogsgebeuren vertellen.  We hadden trouwens ook een brochure mee gekregen waarin de monumenten en bezienswaardigheden van WOI, die we op onze tocht tegenkomen, beschreven zijn.
We passeerden Vladslo, Diksmuide, Langemark en nog meer in de nacht. Tegen de ochtend waren we in Ieper.
Daar hadden we de bagagerust. Dan  hadden we al 49 km gestapt. Tijd om wat te eten, ons te verfrissen, Schoenen, kousen en T-shirt wisselen. De zaklantaarn achterlaten en onze mobieltjes bijladen. En heel wat bij babbelen met medewandelaars.
Overdag namen we dan de tijd om even stil te staan bij de monumenten en begraafplaatsen. Zonnebeke, Zillebeke, Passendale.
We verlieten het strijdtoneel en stapten dan vlugger terug Op de laatste twee rustposten zijn we niet gebleven. Het zou anders te laat worden.
In De Mast aangekomen luidden we de bel. We kregen ons diploma en hebben daar nog wat geconsumeerd.
Het was een heerlijke tocht. Goede bevoorrading, vriendelijke medewerkers, en een uitgelezen parcours.

Geen opmerkingen: