Gwy wandelt

woensdag 1 april 2015

Inspiratie voor 2016.

Op 1 april kwamen de bestuursleden de Vlaamse OKRA-academies bijeen in Antwerpen. De forumdag had als thema: OKRA-ACADEMIE verbindt.
We waren met enkelen van OKRA Gent erbij, tussen de vele anderen.
Mieke Peeters heette ons allen welkom, en haalde een tekst aan van Jean-Paul Vermassen over zingeving.
Daarna kwam de schrijver Raf Willems aan het woord. Hij is schrijver van boeken over voetbal. Het was geen voordracht maar een café-chantant met muziek van The Homesisters. De leden van die groep, zijn verpleegkundigen, en zij waren de eerste die erin slaagden  een koor voor dementen in te richten.
Sport was een verbinding, een andere verbinding is reizen.
Na een lekker hapje, kwamen de Bosniërs Goga Saric en Elmir Prevljak aan het woord. Die mensen waren tijdens de oorlog uit Bosnië gevlucht en naar Nederland vertrokken. Daar werken ze nu. Dat geeft hen ook de moed om projecten in het huidige Bosnië op te zetten.
Ondertussen werd het middag. Terwijl de algemene vergadering met de gemandateerden doorging konden wij van de broodmaaltijd genieten, en heel wat afbabbelen natuurlijk.
Zo een forumdag verbindt de verschillende OKRA-academies.

De eerste spreker in de namiddag was Lieven Debrauwer. Zijn onderwerp was parfum. Ik verwachtte 
daar niet veel van. Dat was verkeerd gedacht. Zijn bijdrage tot deze dag vond ik de meest geslaagde. Boeiend en meeslepend. Zo de achtergronden van Coco Chanel no. 5 en van 4711 te weten komen. En van vele andere parfums ook. Lieven Debrauwer is de regisseur van de film Pauline & Paulete. Ik heb dan ook die DVD. gekocht terwijl anderen  met hun neus de verschillende parfums roken.
De laatste verbinding die gelegd werd, is de verbinding met zorg. De heer Kris Baert besprak hier de slaapproblemen. Hoe je niet of slecht slaapt, hoe je aan de slaaptabletten verslaafd kan geraken, en hoe je daar weer van komt en van een gezonde nachtrust kan genieten.
(In verband hiermee wil ik dit artikel vermelden: Klik hier. dit is een artikel dat in het OKRA-magazine verscheen. )
Na het slotwoord van onze voorzitster Mieke Peeters, konden we weer huiswaarts.

We hebben in ieder geval inspiratie opgedaan om ons jaarprogramma voor 2016 op te stellen. Volgende week beginnen we eraan. 

Geen opmerkingen: