Gwy wandelt

dinsdag 14 april 2015

Met Franciscus in Assisi.

Op dinsdag 14 april na het ontbijt kregen we als thema voor de dag wijsheidsspreuk 5 mee.
Dan verlieten we hotel "Da Angelo" om een dag in Assisi door te brengen.
We stapten eerst naar het heiligdom San Damiano. Hier ontving Franciscus van het kruis in het toen vervallen kerkje de boodschap dat hij de kerk moest herstellen. Later verbleef hier de heilige Clara. Nu is het een stemmig gebedsoord. Voor ons gebed, onze meditatie en  onze liederen, kregen we een kapel toe gewezen. Na deze bezinning trokken we naar de binnenstad van Assisi.
We gingen de stad binnen via de Porta Nuova. Dan gingen we even dat drinken. ( Ook voor de sanitaire stop.)
En dan moesten we ons haasten om naar de kerk van S.Chiara te gaan, want die sluit om 12 uur. Chiara is het Italiaans voor Clara. Het bezoek aan haar graf in de crypte was dan ook het belangrijkste van dit kerkbezoek. Druk dat het daar was! We waren  duidelijk niet de enige groep.
Volgende etappe was het bisschopshuis, waar Katrien ons vertelde over de relatie van Franciscus met de bisschop en de moeilijke relatie met zijn vader. Beeldhouwwerken drukken die episodes uit het leven van de heilige uit.
De plaatsen waar Franciscus zou geboren zijn deden we daarna aan.
En dan stapten we langs een gang naar boven naar de grote plaats.
Daar splitste onze groep om ergens binnen te gaan voor het middageten.
Terug samen vertelde Johan over de Romeinse Minerva tempel, die in de tijd van Franciscus een kerk was, maar die ook nog een gevangenis geweest is..
Nadat we de San Rufino-kathedraal bezocht hadden stapten we naar de San Francesco
3 km stappen naar San Maria degli Angelo voor bezoek aan het Portiuncula-kapelletje. Dat klein kerkje in grote basiliek herinner ik me trouwens nog van mijn vorig bezoek aan Assisi. Dat is al 50 jaar geleden.
Met een apm-bus reden we naar ons hotel.
Terug in het hotel kregen we als avondeten spaghetti, gevolg door varkenslapjes met spinazie en sla. Ons dessert was een melkcrème.

Geen opmerkingen: