dinsdag 23 mei 2017

Tweede wandeldag

Op onze ochtend tocht stapte vrijwel iedereen mee. Een tafelgenoot stapte niet mee. Erg! Inboeken voor een wandelvakantie en dan door een pijnlijke heup niet kunnen stappen. Gelukkig voor hem biedt het hotel en de omgeving ook een goede vakantiesfeer. Een ander iemand stapt dan niet mee, maar was wel mee op vakantie op de partner graag wandelt. 
Het was toch een grote groep om de wandeling te starten.
Deze morgen stapten we langs typische huizen van die streek. De huizen hebben geen kelder, maar een aanbouw die ze volledig met aarde bedekken en zo een soort ijskelder hebben. 
Het was wat stijgen deze morgen, en zo konden we van mooie panorama's over
het Balaton meer genieten.
Een meneer die ons zag vertelde ons dat we vanaf zijn huis een veel mooier panorama hadden. Hij liet ons allemaal binnen. Niet alleen mochten we in zijn tuin. Hij liet ons ook in zij'n huis binnen. Zo konden we naast de woonruimte ook een oog werpen in de koele ruimte. Toch fantastisch nietwaar?  Een Hongaar die toevallige passanten zo verwelkomt ! Als dat niet gastvrij is. 
Een tocht zoals deze morgen verloopt aan een traag tempo met veel hergroeperingen,  zeker als er iemand valt.

Na het middagmaal vertrokken we met een uitgedunde groep. Zo een 25 à 30 wandelaars stapten de middag etappe met meer hoogteverschillen dan de ochtend etappe  Voor mijzelf kan ik zeggen dat het klimmen en dalen me veel beter af ging dan gisteren. 

We konden het niet droog houden deze namiddag. Net voor we binnenkwamen hadden we toch wat regen. 

Geen opmerkingen: