donderdag 25 mei 2017

Laatste wandeldag aan het Balaton meer

Deze donderdag voor onze laatste wandeldag in Hongarije bracht de autobus ons naar het schiereiland Tihany.
Deze morgen wandelden we eerst met zijn allen in de bossen over vrij moeilijk begaanbare paden. De snellere wandelaars hielpen de tragere, en zo konden we tevreden zijn dat iedereen zo een uitdagende tocht kon meemaken. Het was voorzichtig stappen over omgevallen bomen, of zich bukken voor overhangende takken. Slingerende paden met flinke beklimmingen en afdalingen. Als ik vertel dat we 2 uur stapten om 5,5 km af te leggen, dan geloof je me wel dat het de moeite waard was.
Daarna splitsten we ons in twee groepen. Een groep trok over de weg naar het dorp Tihany.  Een andere groep trokken weer de bossen in. Een steile afdaling bracht ons naar het strand. Dan weer langs trappen naar boven. Mooie uitzichten en we passeerden ook op de resten van de vulkaan de rotswoningen van monniken uit de 12de eeuw. Vanaf de Ovar hadden we weer mooie panorama's en we kwamen bij onze medewandelaars in het dorp. Veel
huisnijverheid: textiel, aardewerk,  lavendel, was er te koop naast de gebruikelijke toeristische snuisterijen. Veel autobussen ook met kinderen en jongeren mensen, niet alleen vanuit Hongarije maar ook uit de omliggende landen.
Na de middag stapten we dan nog rond het Balatonmeer. Niet echt rond. Het meer is in de lengte 77 km, maar wel vanaf het schiereiland terug naar ons hotel, met het meer steeds rechts van ons.

Geen opmerkingen: