zaterdag 13 mei 2017

Kaailopers in Erpe Mere

Een wandeling onder vrienden
Ons wandelgroepje
 in de tuin voor de start. 
Ieder jaar nodigt een sympathiek koppel hun vrienden uit voor een wandeltocht. De Kaailopers zijn daarbij.
Het is altijd plezierig.  We krijgen om te beginnen een uitgebreid ontbijt aangeboden. Met zo een weer is dat buiten in de tuin.
Met zo een 15 à 20 waren we om de wandeling te starten. De wandeling liep langs modderige wegen in Bambrugge en Zonnegem. Onze groep wandelde dan doorheen Sint-Lievenshoutem onder meer langs de kapel van Sint Lieven.  Onze boterham konden we in Letterhoutem opeten. De lunchpauze was in dorpscafé 't Champetterke. De tocht vervolgde langs smalle paadjes en landwegjes.  We kregen onderweg wel een regenbui over ons heen. Dat kon de wandelpret niet bederven. Onze tweede caférust was in Herzele bij vzw 't Uilekot. Speciaal voor ons hielden vrijwilligers de cafetaria open.
Ondertussen hadden  een paar wandelaars afgehaakt, en waren er anderen bijgekomen. Voor de niet-wandelaars onder ons was het moeilijk bijbenen aan het tempo van 4,9 km/uur.
Dan de laatste 5 kilometers terug naar Burst. Onderweg passeerden we de overgebleven toren van het kasteel van Herzele. En onverwachts kregen we nog een korte uiteenzetting van een professor emeritus die met ons mee wandelde. Zij sprak over stamboomonderzoek en verloren gegane familiebanden.
Even onverwachts kwamen we daarna in de tocht nog een konvooi oude landbouwvoertuigen tegen.
Op nauwelijks een kilometer van het eindpunt, liet mijn voornaamgenoot ons nog langs onvermoede wegjes en doorsteekjes wandelen. 
Eens de 25 km gestapt, hebben we dan na gepraat met een streekbiertje, thee of koffie, en lekkere hapjes.
Volgend jaar doen we de tocht waarschijnlijk weer.

Geen opmerkingen: