Gwy wandelt

woensdag 18 december 2013

Flora stapt in Gent bij nacht

Een wandeling met meer dan 5.000 deelnemers! Hoe krijgen ze het georganiseerd? Wel! De Gentse wandelclub " De Florastappers" kregen het voor elkaar op zaterdag 14 december. En bij de duizenden wandelaars was ook ondergetekende.
Op zo een middag en avond moet je van zo een wandeling geen stapwandeling maken, maar wel een stopwandeling. Een tocht waar een mens overal eens kan stoppen, rond kijken, babbelen over wat er te zien is. En soms is er zoveel te zien, dat ondergetekende zelfs soms vergat om op de wandelpijlen te letten.
De parcoursmeester van de Florastappers liet ons door straatjes en steegjes wandelen, waarvan ik - die zelf een Gentenaar ben - geen vermoeden had.
Op zo een tocht moet een mens niet voor een lang parcours kiezen. Je moet niet het aantal kilometers benadrukken, maar wel de sfeer. De sfeer van massa's mensen die door de kraampjes van de kerstmarkt zwerven. Op een bepaald moment was er zoveel volk dat men maar centimeter per centimeter vooruit geraakte. Dat kwam ik tegen op Klein Turkije. Dat is de straat naast de Sint-Niklaaskerk.
Even te voren was ik op de rust in de school van Sint Bavo toevallig op de kliek van de Goede Doelstappers gestuit. Die gasten gaan dit jaar voor de xste keer aan de Bornemse Dodentocht mee doen. Mijn steun zullen ze alvast hebben.
Wat voor mij zo een tocht met zo een massaal aantal deelnemers zo bijzonder maakt, is niet alleen de enorme opkomst, maar ook de geweldige verscheidenheid van de wandelaars. De ene wandelaar is de andere niet..
Met meer dan 5.000 wandelaars tref je op internet meerdere verslagen en fotoreeksen aan. Kijk er naar. Lees de indrukken van verschillende wandelaars. Je zal getroffen worden door het verschillend aantal manieren, waarop zo een wandeltocht beleefd wordt.

Geen opmerkingen: