Gwy wandelt

donderdag 22 mei 2014

Vijfde wandeldag

Vandaag was het onze 5de wandeldag op de Camino Ingles.
We vertrokken uit Poulo om 9 uur en kwamen iets voor 4-en bij de kathedraal van Santiago de Compostela aan.
Als je mijn berichtgeving gevolgd heb, weet je al dat de Engelse route ons veel laat klimmen en dalen door bossen en landelijke gebieden. Ook vandaag was dit zo.
In Sigûeiro haalden we in de concello onze 1ste stempel, en passeerden we een paar drankgelegenheden. Ik wandelde met Marc en Dominique. In de bar waar we binnen gingen, troffen we anderen uit ons reisgezelschap. Ik nam een café solo, de anderen een café grande con leche.
En dan trokken we verder langs het pad door de bossen.
Stilletjes aan kwamen we in een meer bewoonde omgeving. We passeerden een industrieterrein, waar we in de plaatselijke bar, weer een grote pauze namen. Dan kwamen we in de voorstad van Santiago en stapten naar de kathedraal. Ginder het gebruikelijk ritueel, met name het bezoek aan het schrijn met de relieken van de apostel, en dan naar boven om Sint-Jacob te omarmen. Dat beeld dateert uit de 13de eeuw, en staat al sinds de 17de eeuw waar het nu staat, hoog boven het hoofdaltaar.
Het zat er niet in om vandaag nog de compostela te halen. De wachtrij was veel te lang. We zijn dan maar in een café binnen gestuikt, een café met een zeer kunstzinnig versierde lambrisering.
Om 17 uur wachtten Agnes en Petrus ons op, om ons naar de bus te brengen.
Nu zijn we weer in ons hotel.

Geen opmerkingen: