Gwy wandelt

maandag 25 januari 2016

Polders en bossen in Oosteeklo

Een dorpje In het Meetjesland is Oosteeklo. Oosteeklo is het dorp van de werkmens en van de wilde boerendochter. Oosteeklo is ook het dorp van het varken Felicienne.
Wat nog meer? Oosteeklo is een deelgemeente van Assenede, waar rond wandelclub De Kwartels op zaterdag 23/1 een wandeling inrichtte.
Hoe met het openbaar vervoer zo een landelijke gemeente op zaterdagmorgen bereiken? De Lijn heeft er pas in de middag autobussen.
Gelukkig kon ik met een lijnbus naar een buurgemeente, Ertvelde met name. Daar zou een wandelmaat me oppikken, waarvoor mijn dank.
Al van vroeg in de morgen waren er al heel wat wandelaars naar Oosteeklo getrokken.
De wandeling op het platteland bekoorde blijkbaar vele mensen. Hoofdzakelijk polders die toch wat kleinschaliger zijn dan meer in het noorden. Nog wat overgebleven bos van een abdij die daar vroeger gevestigd was. De zanderige oost-west heuvelrug met zijn vele bunkers. De oude Romeinse heirweg die over die heuvelrug loopt en op sommige plaatsen zelfs nog puur zandweg is, niet gekasseid of bestraat.
Uit modernere tijden dateren dan de vele serres. In zo een serre waar aardbeien geteeld worden hadden we trouwens onze rustpost.
Ja het is waar. In het Meetjesland maakt je het mee.

Geen opmerkingen: