Gwy wandelt

zondag 10 januari 2016

Waar de Samber in de Maas vloeit

Zondag, 10 januari waren we afgesproken met enkele Doetjes in het station van Brussel Noord.
We namen de trein naar Namen om deel te nemen aan de Marche de la Citadelle. Dat is een tocht die ingericht wordt door Les Spitants de Namur.
We vertrokken uit het arsenaal, ooit nog door de vestingbouwer Vauban ontworpen. Nu liggen er geen wapens meer in. Het gebouw met het indrukwekkend dak gewelf maakt nu deel uit van de universiteit van Namen.
We stapten langs de Samber om deze dan over te steken en naar boven te trekken, de citadel op.
Heerlijk. Dat waren nu al twee goede redenen om aan de mars van de citadel deel te nemen. En er volgden nog goede en leuke momenten. Een gratis koffie in de citadel zelf, een ruime rustplaats na 10 kilometer. Dat was voor ons halverwege en we waren al door de bossen van Malonne getrokken. Vlak voor het bereiken van de rust konden we vanop een berg genieten over enerzijds de vallei van de Samber en langs de andere kant de vallei van de Maas.
Na die rust stapten we naar de Maas. Aan de oever van de Maas hadden we een derde rust.
Jammer genoeg was het ondertussen beginnen regenen, maar niet zo erg dat het de wandelpret bedierf.
Het was vandaag waarlijk de moeite om uit het ruime wandelaanbod voor Namen te kiezen.

Klik hier voor de fotoreeks van Clément. Voor andere fotoreeksen van de tocht verwijs ik graag naar http://photos-marches.blogspot.be/ . Terwijl ik dit schrijf zie ik er al meer dan tien reeksen op staan.
Waar zou het woord 'spitants' voor staan? In Google vertaal vond ik niets. Vanuit een andere bron uit internet zou ik het als de 'wervelende' wandelaars vertalen.

1 opmerking:

rene depuydt zei

Mooie fotoreeks Ghuy !!!
Grtn,Rene.