Gwy wandelt

maandag 28 maart 2016

Paasmaandag in Bornem

Antwerpen wandelt vandaag. Als uitvalsbasis was Bornem uitgekozen. Het waren trouwens niet alleen Antwerpse wandelaars. Ook iemand als ik was erbij.
Een beetje schrik had ik voor het weer. Weer on line gaf als weercijfer 4 op een schaal van 10. Goed ... Dus waterdichte schoenen aan en de poncho mee. Het weer viel achteraf toch mee. 's Morgens wat gedruppel en later kwam zelfs af en toe de zon er door.

De wandeling zelf was een mooie tocht. Aan de vertrekplaats zaten we al meteen in het groen. De plassen in de dreven konden we met wat gezigzag gemakkelijk ontwijken. En moesten we eens door een industriezone dan was dat een ruime groene zone. Met in een loods bovendien al onze eerste rustpost. Goed verzorgde rustposten doen altijd veel plezier. Mijn dank aan de inrichters en de vele helpers.
Wat er speciaal was aan deze tocht waren de verschillende kastelen. We konden op de domeinen wandelen. We stonden niet voor gesloten hekwerk, maar konden zo vlakbij de imponerende gebouwen komen. Die doortochten waren een grote plus op deze wandeling.

Geen opmerkingen: