zaterdag 24 september 2016

Vrienden van '57

Een stadswandeling door Gent.
Vrienden van '57 op het E.Braunplein
Voor vandaag had ik een vriendengroepje beloofd met hen door de Gentse binnenstad te dwalen, en hen er een en ander te laten zien.
Het groepje vrienden ontmoet elkaar geregeld en één keer per jaar organiseert de groep een weekend onder elkaar in een stad. Voor dit jaar hadden ze Gent gekozen, en ik zou hen daarbij rond leiden.
Ze verbleven aan de Oude Houtlei in Gent.
Ik kon dan ook meteen het verhaal van de stadsgrachten vertellen. Hoe de gracht dan later de Houtlei werd. En hoe dan nog later de lei gedempt werd en de naam van de straat de Oude Houtlei werd.
Verder ging onze tocht langs de Poel, waar ik wat vertelde over de bakermat van de katholieke
Samen met de groep vrienden van '57
arbeidersbeweging, Het Volk, de CM, de VDK.
Met de Sint-Michielskerk zaten we dan verder in het verleden om met de Michielsbrug en het voormalig postgebouw in het begin van de XXste eeuw te belanden.
Zo trokken we verder langs bezienswaardige plaatsen en monumenten van de Gentse stadskern.
We namen twee keer een pauze. Dat was een keer in het Belfort stadscafé, en naar het einde van de wandeling in café 't Kanon, aan de Dulle Griet.
Het was een mooie zonnige tocht.
Onze tocht eindigde op het Veerle-plein. De vriendengroep zou dan later nog wat van de parcoursen van Klinkeroever stappen. Ze hadden het boekje mee van de 34 gratis concerten op het Leie-, Lieve- en Coupure parcours.

Geen opmerkingen: