Gwy wandelt

zondag 14 februari 2016

Valentijn.

14 februari is het Valentijnsdag. De Reigerstappers noemen hun wandeling vandaag in Zomergem dan ook hun Valentijntjestocht. Charmant aan deze tocht is dat iedere dame een bloempje krijgt.
Zomergem is een plattelandsgemeente. Nadeel = weinig openbaar vervoer. Voordeel = onmiddellijk in een agrarisch landschap.
Al in het eerste traject was het puur in het boerenleven met een doortocht langs een boerderij. Leuke schaapjes, ezels met een amusante muil. En wat de bewondering van veel wandelaars oogste was dat de boer zo welwillend was de modderstroken met stro te bedekken vooraleer we door de weiden trokken.
Het was vooral de Lieve die dit eerste traject bepaalde. Zo trokken we naar Oostwinkel, waar we - ik stapte de 15 km - de eerste rustpost hadden. Een chocomelk met een broodje en dan weer verder.
Het tweede traject met de doortocht van het Keigatbos in het noorden van Ursel was in mijn ogen het mooiste deel van de tocht.
In Ronsele hadden we dan nog een derde rust. Van daar was het niet ver meer terug naar Zomergem waar we nog door enkele goed beredeneerde verkavelingen stapten. Ik kon niet nalaten te denken dat mensen die van plan zijn om een gezinswoning te bouwen, hier eens een kijkje dienen te nemen. Mooie stijlen, soms met inkijk naar charmerende interieurs.
En zo kwamen we weer aan, waar we vertrokken waren.

Geen opmerkingen: