Gwy wandelt

zaterdag 2 juli 2016

Euraudaxen in Lede

Zo meteen start onze 50 km tocht. 
Vandaag trokken we met vier wandelaars van het team Euraudax Zelzate naar Lede. Daar richtte Jeroen zijn Euraudax in van 50 kilometer. Die bestond uit 2 lussen van 25 km. Het was mogelijk om een enkele lus te stappen.
Met zo tegen de 70 stappers vertrokken we voor de eerste lus. Een modderige natuurlus (Wie zegt dat euraudaxers betonwandelaars zijn, heeft het verkeerd op).
Af en toe werden we gegeseld door een flinke onweersbui. Maar dat kon het plezier niet bederven. Veel gelach in de groep en een uitgelaten sfeer. De tocht door het beschermd landschap van Honegem-Solegem- Sint-Apollonia was uiterst mooi en uitdagend door het slechte weer van de voorbije dagen.
In de 25 km hadden we een wagenrust op 10 km, en een caférust op 17 km. Dat in de eerste en de tweede lus.
Zo de helft van onze groep opteerde voor de volledige 50 km en stapte dan ook de 2de lus. In deze lus hadden we gelukkig geen regen meer, integendeel het klaarde geregeld op.
Het hoogtepunt in deze lus was de vallei van de Serskampse beek. Langs paden in hout gelegd, als waren het brugjes, daalden we over moerassig terrein naar de beek. Terug naar boven was het door het natte gras. Het gras verborg het vele water, en de paden waren bijna onbegaanbaar. Maar ja... We moesten er door. En zeggen dat onze baankapitein, nog de ergste stukken uit het parcours had gehaald en die vervangen door meer begaanbaar wegjes.
Ik vond het eigenlijk erger voor de boeren, als ik zag hoe de weilanden en de akkers er door de wateroverlast bij lagen. Dat zal voor de landbouw geen goed jaar zijn. Wij moeten er onze boterham niet mee verdienen, Integendeel wij stappen een avontuurlijke tocht door de woeste middeleeuwen, langs leuke resten van watermolens en geflankeerd door het groene struweel.
Weer een mooie organisatie die Jeroen en Etienne ingericht hebben. Mijn medestappers en ik hebben er veel plezier aan beleeft.
Met mijn mobieltje heb ik enkele foto's gemaakt, klik hier voor het foto-album

Geen opmerkingen: