zondag 15 november 2015

Gouden rivier

Vandaag waren we afgesproken om deel te nemen aan de Leietocht van de Postwandelclub van Merelbeke bij Gent. De tocht begon aan de Gentse watersportbaan, net waar die de natuurlijke loop van een Leie arm onderbreekt. De Leie was in de tijd een stinkende rivier. Het stonk door het roten van vlas. Dat proces gaf de rivier een gouden kleur. Vandaar dat de Leie de bijnaam kreeg van 'gouden rivier'.
Na de inschrijving vertrokken we langs de Visserijdijk, ook al een oude Leie arm. De Leie heeft vooraleer ze Gent bonnen stroomt vele armen. Op een bepaald moment passeerden we zelfs de drie Leien. 
Maar nu stond daar op het staketsel bij de loods 25 van de roeivereniging een reiger. Die langpotige vogel was blijkbaar mensen gewoon. Ze vloog niet weg maar bleef ons maar aankijken.
Wij trokken verder langs Sneppebrug, langs Afsnee naar Drongen. De Leie toonde zich op haar mooist versierd met de tinten van de kleurige herfst.
In Drongen hadden we een plaatselijke lus. Puur doorheen het platteland. 
Na een tweede rust in Drongen stapten we terug naar de startplaats, een beetje langs de watersportbaan, waar we in de verte de torens van Gent konden ontwaren, en meer dichterbij de woontorens. We sloten af in de Blaarmeersen, Het moet geen zomer zijn om hier van te genieten.

Ondertussen staan om het internet al verschillende fotoreeksen. Je kan dus aan de hand er van mee genieten, als je een andere, ongetwijfeld ook mooie wandeling gemaakt heb. 

Geen opmerkingen: