woensdag 11 november 2015

Wandel mee

Elf november is al jaren de wandelmee dag. Over heel Vlaanderen organiseren wandelverenigingen een wandeltocht. Tevens maken zij dan van die gelegenheid gebruik om hun programma voor het volgend kalenderjaar voor te stellen.
Elf november is ook de dag van het einde van de 1ste wereldoorlog.
Elf november is ook de dag van 11 11 11.
Zelf trok ik vandaag naar Oudenaarde. Een van de redenen was trouwens dat de opbrengst van de wandeling van Hanske de Krijger naar de 11 11 11 actie gaat. Een andere reden is natuurlijk de wandeling zelf.
We vertrokken uit zaal Qubus, vlak bij het NMBS station van Oudenaarde. Eerst trokken we door een woonwijk met mooie tuinen. In die tuinen zag ik trouwens veel kinderspeeltuigen. Het zal hier allicht een kinderrijke buurt zijn. We trokken zo naar Eine. Vandaar, na een korte rust stapten we naar de Scheldevallei van Heurne. Oude Schelde armen, en ook het jaagpad op de oever van de recht getrokken Schelde. Dan verlieten we de Schelde even naar de rustpost, om dan weer de Schelde op te zoeken. Nadat we de sluis gepasseerd waren, wandelden we richting Oudenaarde zelf om dan de Schelde aan de gebouwen van de voormalige brouwerij Liefmans over te steken. Hier werden we getrakteerd met de zijkanten van de Schelde die niet voor de scheepvaart maar voor de vissen bestemd is. En dan kwam Ename. De ruïnes van de voormalige abdij weten altijd weer te boeien. 
Terug hadden we een rust in de Sint-Jozefschool, om dan weer naar de startplaats te stappen. Ook in dit traject hadden we een zeer mooi wandelstuk. Met name wil ik dan Liedtspark aanhalen. Hier zagen we de vroegere stadsomwalling, een magnifiek huis van de mens, en een verscholen overwinterplaats voor vleermuizen. 
Hanske de Krijger had zijn bril wel op, toen hij deze wandeling samenstelde. 

Geen opmerkingen: