Gwy wandelt

zaterdag 11 juni 2016

Door Burgos

Voor de kathedraal in Burgos
Wakker geworden in mijn hotelkamer  in Saintes.
Om 7 uur brachten we de valiezen naar de autobus. Dan genoten we van een uitgebreid ontbijtbuffet. Om 8u15 vertrokken we dan voor een busrit van 760 kilometervan het Franse Saintes naar het Spaanse Leon.
Op de autobus hadden we dan een gedachtenwisseling over wat nu de voorwaarden zijn om een compostela te verkrijgen.
Op onze autobus hebben we ruimte zat. In plaats van een bus voor 45 personen heeft de Selectacars ons een bus voor 60 personen ter beschikking gesteld. We zitten ruim.
Rond half tien passeren we Bordeaux, niet alleen het Bordeaux van de wijngaarden, maar ook het industriële Bordeaux. We rijden vlot. Bayonne-Biaritz. De toppen van de Pyreneeën links van zijn in wolken gehuld.. Het is een slingerende weg. Onze chauffeur moet bij een afdaling zelfs op de motor afremmen. Eens Spanje binnen zijn de plaatsnamen in het Baskisch aangeduid. Het is middag nu. En we blijven doorheen het grensgebergte slingeren. Bij een netwerk van kruisende wegen rijden we richting Burgos.
We nemen onderweg wel even tijd voor het middageten.

In Burgos zelf hangen we wat de toerist uit. De meesten van ons kiezen voor een bezoek aan de kathedraal, en aan het hoger gelegen kasteel. Er zijn trouwens veel pelgrims in Burgos. Wij nemen nog even een terrasje, en weer naar de autobus. Nu rijden we naar Leon.

In Leon overnachten we in het hotel LUIS DE LEON.

1 opmerking:

rene depuydt zei

Mooi beschreven Ghuy,geniet ervan!!!!!
GRtn,Rene.