Gwy wandelt

zaterdag 4 juni 2016

Wandelen vanuit Oostkamp

Tussen mijn buitenlandse reizen en andere activiteiten door, koos ik vandaag toch weer voor een wandeling in het Vlaamse land. Mijn keuze viel op de 50 km Euraudax, die vanuit Oostkamp vertrok. De wandeling viel uiteen in tweemaal 25 km.
In de eerste 25 km verkenden we Brugge. Een raar zicht om ons als redelijk snelle wandelaars tussen de toeristen te zien. Voor die eerste 25 km, lees het verslag van Didier op zijn blog.Klik hier.
In de pauze tussen de twee trajecten werd onze nieuwe baankapitein voor de tocht van 2017 voorgesteld. Ze kon vandaag niet mee wandelen, want morgen loopt ze een marathon. Het was voor haar vandaag dan ook een rustdag, maar ze kwam wel goede dag zeggen.
Mijn wandelmakkers van Euraudax Zelzate waren er ondertussen ook bijgekomen, en die zouden de tweede 25 km meestappen.
Die tweede 25 km, leidde ons voornamelijk door natuurgebieden. We hebben nogal wat over vlonderpaden gelopen in dit traject. De caférust hadden we in Waardamme, Dit was dan tevens onze laatste rust. Vandaar loodste onze baankapitein ons weer naar de startplaats terug.
Er waren meerdere wandelfotografen op deze tocht. Alain, bijv. klik hier. en degenen die de wandelalbums volgen weten ongetwijfeld waar ze de foto's van onze fotograferende wandelaars kunnen vinden. Voor Euraudax-tochten is dat ook: www.euraudax-belgium.be/pics
We hebben de zon niet gezien, en gelukkig de regen ook niet. In het droge wandelen is toch altijd meer aangenaam dan in de regen.

Geen opmerkingen: