Gwy wandelt

maandag 13 juni 2016

Van rots naar rots

Bouzas - O Castro De Dozon
Praza Mayor in Cea
Wakker geworden zonder stem. Ik werd het pas gewaar als ik bij de lift goede morgen wou zeggen. Magda, een van onze medewandelaars had ook geen stem. Zij had gelukkig keeltabletten, waarvan ik er één kreeg. Hartelijk dank daarvoor. In de loop van de dag kwam mijn stem terug.

Na het ontbijt naar de autobus.
Onze reisleider gaf ons op de bus wat meer details over onze tocht van vandaag.
Vertrekplaats is waar we gisteren onze voettocht beëindigden: Bouzas
Ik was bij de groep die voor de afstand van 27 kilometer koos. We waren met een grote groep en vielen snel in deelgroepjes uiteen. Met een zestal vormden we de kopgroep. Het was een aangename tocht met pittige beklimmingen over rotspaden. Zo van rotsblok naar rotsblok terwijl het water tussen de stenen door naar beneden stroomde. In Cea namen we onze rust na 9 km stappen. Daarna moesten we opletten dat we voor het juiste alternatief kozen; Dat  stond gelukkig goed aangeduid. In onze route kwamen we zo langs het klooster van Oseiras, waar we onze tweede rust namen. 17,7 km gestapt en weer wachtte ons een pittig stuk. Weer een klim over rotsige paden. Gelukkig vormden we een goed groepje, waardoor we konden voorkomen dat iemand een aanduiding miste. Amaai! Wat een avontuur! Iedere keer dat we dachten dat we boven waren, wachtte ons een nieuwe klim. We waren warempel tevreden dat we een stuk macadamweg hadden. Dat duurde niet lang. Voor de afdaling weer langs smalle wegjes. Trachten te voorkomen dat we in het stromende water moesten stappen. En ons gelukkig prijzen dat het niet regende.
Het laatste stuk was dan weer vrij gemakkelijk, langs een autoluwe weg naar O Castro De Dozon. Daar eindigde onze tweede wandeldag.

Geen opmerkingen: