Gwy wandelt

zondag 14 september 2014

OKRA op de CLTRMRKT

Zaterdag 13 september opende in Gent het nieuwe werkjaar voor de cultuur. Cultuur met een hoofdletter in het festival van Vlaanderen met gerenommeerde kunstenaars, die post-academische opleidingen achter de rug hebben. Cultuur van niveau maar ook dure tickets.
Naast die topniveau bestaat ook cultuur  die we zelf kunnen beleven, waar we zelf kunnen voor instaan. Dat doen we niet alleen, dat doen we in verenigingsverband.
Het Uitbureau van Gent had zo een 100-tal verenigingen en instellingen uitgenodigd. De Kouter stond vond met kraampjes en er kwam heel wat volk op dagen.
Het viel me op hoeveel vrijwilligers er in de verschillende standen stonden. Mensen die hun tijd en talent inzetten om dat met anderen te delen.
Van OKRA Midden-Vlaanderen had Ulrich een mooie stand opgebouwd. Jean-Pierre belichtte de reizen en informeerde de belangstellenden erover. Mijn rol was wat meer bescheiden. Ik vertelde over de lezingen, uitstappen en andere activiteiten van onze verschillende OKRA-Academies.
We hebben met veel mensen kunnen praten, Hopelijk hebben we ze ook kunnen enthousiasmeren.
Het toeval wilde dat ik net naast Freek Neirynck zat, die in de stand naast ons voor de Gentse Sosseteit zat. Toevallige contacten geven ook een bijzonder aspect aan zo een cultuurmarkt.

Geen opmerkingen: