dinsdag 11 april 2017

De hoogste berg van Jordanië

11 april = 8ste dag Jordanië reis = 3de dag in de woestijn
De te beklimmen rotswand

Het schema van mijn avontuurlijke trip in de Wadi Rum is een bergwandeling 's morgens, een woestijn wandeling in de middag, en ten derde een bijzondere plek.
Vandaag beklommen we de hoogste berg van de Wadi Rum.  1843   meter. Maar ik ben niet tot op de top geraakt.

Na de lunch wandelden we  door het mulle zand doorheen een mooie canyon. De gids heeft wel verteld wat de naam ervan is, maar die ben ik vergeten.

Er zijn ook bronnen in de woestijn. We bezochten er zo eentje, vlakbij een begraafplaats waar de bedoeïenen hun afgestorvenen ten ruste leggen. De Jordaanse overheid heeft de plek ommuurd om haar zo intact te kunnen houden.

Om onze dag wandelend te besluiten, tijden we daarna niet volledig naar het kamp terug, maar leggen de laatste kilometers te voet af.

Bij het avondeten wachtte ons een complete verrassing. Al de mensen die in het tentenkamp verbleven werden mee gevoerd, naar het zand naast de ontmoetingsruimte. Daar schepte de kok een hoop zand weg. Hij verwijderde een groot deksel, en daaronder was dan onze hoofdmaaltijd klaargemaakt. Een toren van kip, lamsvlees, wortelen, courgettes,  ajuin, aardappelen. Klik hier voor een filmpje dat ik op YouTube vond. Ook bij ons ging het op die manier.

2 opmerkingen:

Rene Depuydt zei

Was dit nu een stoofpotje of niet ????

Guy Verhelst zei

Dag René.
Neen het was geen stoofpotje. Het vlees en de groenten lagen naast elkaar, en waren te samen gegaard.
Het was zeker geen '-JE'
De woestijnoven had wel een diameter van meer dan een meter.