woensdag 5 april 2017

Dwalen in de buurt van mijn hotel

Het hotel waar ik nu 2 nachten verblijft ligt in een wijk tussen de 6de en de 7de ring van Amman. De wijk wordt gerenoveerd. Er zijn  moderne winkelcomplexen naast braakliggende terreinen waarvan de gebouwen afgebroken zijn. Er zijn ook vele kleine winkeltjes,  koffiehuizen, restaurantjes. Behalve de winkels die je overal aantreft, waar veel mensen  wonen, vallen er
me twee soorten winkels op. Één zijn de winkels voor de bruid. Trouwkleding,  bloemversiering, en zo. Twee zijn  de nutriton winkels. Winkels waar ze van die poeders en gels  verkopen om flinke spieren te ontwikkelen.  Zou een en ander iets met elkaar te maken hebben, of is het puur toeval ?
De mensen op straat zijn op verschillende manieren gekleed. Mannen in maatpak of in trainingspak, ook enkelen in een lang hemd. Vrouwen in het zwart, volledig in verhullende kleding gekleed, ook hun hoofd en gezicht. Hun ogen zijn niet nog niet eens vrij door hun zwarte zonnebril.  En dan ook dames met een grote decolleté en een kort broekje. Alles loopt hier door elkaar.
By the way.  Het is hier 27 C. Deze morgen was het mistig en nu hebben we wat last van een stofstorm.

Geen opmerkingen: